Kirke og Film


 


Forside

Om os, kontakt, medlemskab

Kirkebio, ideer, legal filmvisning

Favoritfilm

Filmanmeldelser

Materialer

Filmlitteratur

Gabriel

Interfilm

Kurser

Foredrag

Vision

Links 


Filmlitteratur
Anmeldelser og omtaler af litteratur, der beskæftiger sig med film, særligt til undervisning i kirkelig sammenhæng og almindelig fordybelse.

Mangelfuld grundbog om TV-serier
Lektor Palle Schantz Lauridsen har skrevet en lettilgængelig grundbog om TV-serier. Den er der god brug for en i en tid, hvor de fleste af os på forskellig måde følger TV-serier, og hvor TV-serier har udviklet sig til også at byde på velfortalte og medmenneskeligt vedkommende historier. Men forud er unægtelig gået en parade af banaliteter.
Bogen er desværre skrevet, som om danske og amerikanske TV-serier er de eneste, vi ser og har set i Danmark. Der er ikke et ord om tyske TV-serier, som nogle af os har set mange af gennem årene, eller om franske TV-serier, hvor dog nogle få har været vist på dansk TV, eller om de australske serier, der har vundet frem de senere år. Der er endog meget lidt om de mange engelske TV-serier, som har haft så stor betydning.
Det, der kunne have været så godt, er således blevet temmelig skidt. Hvad der står om de amerikanske og danske serier er ikke nødvendigvis forkert, men mangler sammenhængen med f.eks. de epokegørende engelske serier. Vi har fået endnu en bog, der bekræfter den kulturelt handicappede ungdom i, at der ikke findes andet end amerikanske produkter. Undervisere og interesserede i emnet må selv søge supplerende stof. (BTP)

Film skal ses i religion
Mimi Olsen har sammen med Stine Ballisager fra Ørestad Gymnasium skrevet denne fremragende brugsbog om film i religions-undervisningen. "Film skal ses i religion" har modtaget denne fine anmeldelse i Gymnasieskolen.
Mange præster og kirke/kultur-medarbejdere vil utvivlsomt også kunne få gavn og glæde af bogen. Den kan købes relativt billigt hos saxo.com

Konfirmandundervisning med billeder
En bog med fem bud på inddragelse af billeder i konfirmand-undervisningen: kunst, digitale billeder, film, musikvideoer og tegneserier. På hver deres måde åbner de for samtaler mellem billeder, kristendom og konfirmander. Læs Kirke og Films formand Louise K. Rasmussens anmeldelse her.

Ondskab i kunst og religion
De etiske og moralske spørgsmål, der rejses i moderne kunstværker, ligger tæt op ad religiøse og teologiske spørgsmål. Det mener bestyrelsesmedlem i Kirke og Film, sognepræst Jes Nysten, der har skrevet en bog om det onde i kunst og teologi: Fri os fra der onde er anmeldt af Dorte Washuus Bundgaard på kristendom.dk
 


 Jesus går til filmen
 


Jesus går til filmen

Den første bog på dansk om Jesus på film udkom i 2007 - og med støtte og bidrag fra Kirke og Film. Titlen er: "Jesus går til filmen - Jesusfiguren i moderne film". Bogens artikler omhandler en række film, der mere eller mindre tro mod den oprindelige fortælling portrætterer Jesu liv og død, f.eks. "The Passion of the Christ", "Jesus Christ Superstar" og "The Last Temptation of Christ." Derudover præsenteres et antal moderne film, hvor personer eller figurer kan tolkes som Jesus-skikkelser f.eks. "Terminator I-II", "Life of Brian" og flere af Lars von Triers film såsom "Breaking the Waves", "Idioterne" og "Dogville". Blandt bogens bidragydere er Geert Hallbäck, Peter Tudvad, Jes Nysten og Paul Otto Brunstad.

Ida Auken og Bo Torp Pedersen (red.): Jesus går til filmen. København 2007, Forlaget Alfa, 140 sider, ill., indb.

• Forlagsomtale her.
• Jesus på det store lærred: "Jesus går til filmen" er en glimrende brugsbog, der henvender sig til folk med interesse for kristendom og film. Anmeldelse af Palle Schantz Lauridsen på kristendom.dk
• At finde Jesus i film: "Jesus går til filmen" skal således varmt anbefales generelt som en vidende og inspirerende men relativt letlæst bog, specielt anbefales den til undervisere. Bogen er i et nydeligt tryk med enkelte illustrationer og en fyldig creditliste til de omtalte film. Anmeldelse af overlærer, mag. art. Bent Liholm.


  


Denne hjemmeside blev opdateret 4/10, 2017