Nyheder Arkiv - Kirke og Film
  • Glædelig jul og godt nytår

    Kirke og Film ønsker alle følgere, medlemmer og støtter en glædesrig jul og et godt nyt år. Hermed viderebringes også hilsner fra vor internationale paraply-organisation INTERFILM

  • I sync med virkeligheden

    “I sync med virkeligheden” er en gennemarbejdet og imponerende informativ bog af Ulla Hjorth Nielsen. Det er et digert, altomfattende værk om den danske film-familie Roos. Anmeldt af Helle Sihm

  • Til filmfestival i Venedig

    På vegne af Kirke og Film deltog Jes Nysten i Interfilm-juryen ved filmfestivalen i Venedig. Nysten var formand for juryen og fortæller her om oplevelsen.

  • HASTER: Notre Dame i Cinemateket

    HASTER: Notre Dame arrangement i Cinemateket, København

    KOM GRATIS TIL VIN, FILM, BOGLANCERING OG FOREDRAG MED KIRKE OG FILM

    Henvendelse mærket “Kirke og Film” til Rasmus Brendstrup DFI <rasmusb@dfi.dk> senest kl. 16:00 i dag tirsdag d. 8/10

  • Kirkebio: en god idé

    Flere og flere kirker benytter film ikke blot i undervisning, men også som filmklub, i studiekredse eller ved sogne-arrangementer. Der er flere muligheder, end du tror.

  • Berlinalen 2024

    Den traditionsrige internationale filmfestival i Berlin foregår i 2024 dagene 15. -25. februar, og der er igen en økumenisk jury på arbejde. Opdateret d. 25/2 med nogle af vinderne og d. 27/2 om politisk og økonomisk efterspil.

  • Svensk vinder i Lübeck

    Kirke og Films formand Mia Miriam Lund Rao deltog i INTERFILMs kirkelige jury ved de nordiske filmdage, som d. 1-5. November blev afholdt for 65. gang i Hansestaden Lübeck. Den svenske film “Paradiset brinner” vandt både kirkejuryens og ungdomsjuryens pris. Den baltiske filmpris gik til den danske film “Stille liv”.

  • Jo, der sker noget

    ”Sker der ikke andet?”, spørger nogle filminteresserede måske. De store massemedier har mest travlt med filmstrejkerne i USA – og deres ophør. Jo, der sker andet og mere. Her følger nogle få eksempler. (Opdateret d. 4/10)

  • Filmene bliver længere

    Filmene bliver længere og længere. For os i 50+ alderen forbindes lange film med storfilm som ”Giant” (1956) (200’), ”The Ten Commandments” (1956) (220’), ”Ben-Hur” (1959) (210’) eller ”Exodus” (1960) (205’). Det var dengang, da storfilmene havde en pause og dermed yderligere en mulighed for at købe slik. Nu er det blevet almindeligt med en varighed på pænt over 120’, jf. nogle af de nyeste film, vi har anmeldt: ”The Batman” (175’), ”Drive My Car” (180’) eller ”Triangle Of Sadness” (145’).

  • Ken Loach – still going strong

    Engelske Ken Loach er én af de aldrende instruktører, som heldigvis bliver med at lave film. På Cannes-festivalen maj 2023 præsenteres hans nyeste film, The Old Oak, om mennesker i en forladt mineby i det nordøstlige England. På baggrund af instruktørens lange, imponerende karrière har man lov at forvente sig noget godt.

  • Gik du glip af dette?

    Gik du glip af vort arrangement i samarbejde med Gentofte Kino? Onsdag d. 25/1 viste Gentofte Kino den nye danske film “Den store stilhed”. Med Katrin Quist-Møller som moderator samtalede instruktøren Katrine Brocks og formanden for Kirke og Film, sognepræst Mia Lund Rao, om filmen.

  • Tanker med niveau og udfordring

    Boganmeldelse af Bo Torp Pedersen

    De skønne kunster, siger man somme tider. Men er det skønne også det guddommelige? Jacob Munk har i bogen “At se Gud i skønheden” meget prisværdigt sat sig for at undersøge det guddommelige i kunsten og begynder med føre os gennem en række æstetiske teorier. For adskillige læsere vil det være tung læsning, men det er umagen værd.